مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ترس از آسانسور يكي از فوبياهاي رايجي است كه احتمال بروز آن در زنان و مردان بسيار زياد است. كساني كه از آسانسور مي‌ترسند در حقيقت دچار اختلال اضطرابي بوده و يا حداقل با يك فوبيا ديگر نيز دست و پنجه نرم مي‌كنند. مبتلان ترجيح مي‌دهند به جاي آسانسور از پله استفاده كنند و اگر سوار آسانسور شوند، احساس تنش و علائم اضطرابي گوناگون نظير تعريق، افزايش ضربان قلب يا لرزش بدن را تجربه مي‌كنند. امروزه نيز استفاده از آسانسور همگاني است و در تمامي جوامع افراد از آسانسور استفاده مي‌كنند. براي درمان و غلبه بر اين ترس، حتما از روانشناس كمك بگيريد. 

ترس از آسانسور چيست؟ 

ترس از آسانسور مي‌تواند يك فوبياي اختصاصي باشد. فوبياي اختصاصي به هرگونه ترس شديد و غير منطقي از يك شيء يا شرايط خاص گفته مي‌شود كه با تهديد بيروني تناسبي ندارد. اين ترس نوعي كلاستروفوبيا مي‌باشد كه حدود 4 درصد از جمعيت دنيا را به خود درگير كرده است. مشاهده بسته شدن درهاي آسانسور احساس وحشت و اضطراب را به شما وارد مي‌كند. و با شروع حركت آسانسور، ضربان قلب شما افزايش مي‌يابد. و هم چنين فشار خون شما بالا مي‌رود. در اين شرايط دست و پاي شما به لرزش مي‌افتد و احساس تنفس سريع و تنش را تجربه خواهيد كرد. 

علامت ترس از آسانسور 

با اين حال در بسياري از موارد ترس از آسانسور علامتي است كه نشان دهنده شروع كلاستروفوبيا (ترس از مكان‌هاي بسته) يا آگورافوبيا (گذرهراسي) است. در ادامه به توضيح هر يك از اين اختلالات پرداخته ايم.

📌 ترس از آسانسور علامتي از كلاستروفوبيا (ترس از مكان‌هاي بسته)

ترس از اسانسور در بسياري از مواقع مي‌تواند نشان دهنده اختلال كلاستروفوبيا باشد. مبتلايان به اين اختلال از هرگونه فضاي بسته مي‌ترسند. از آنجايي كه آسانسور نيز يك فضاي بسته است، ترس از آن مي‌تواند به عنوان واكنش مرتبط به كلاستروفوبيا در نظر گرفته شود.

📌 ترس از آسانسور علامتي از آگورافوبيا (گذر هراسي)

آگورافوبيا نوعي ترس شديد از گير افتادن در موقعيتي است كه فرار كردن از آن دشوار يا غيرممكن است. كساني كه مبتلا به اين اختلال هستند از موقعيت‌هاي مختلف اجتناب مي‌كنند كه آسانسور نيز مي‌تواند يكي از آن‌ها باشد. با اين حال دچار بودن به آگورافوبيا لزوما منجر به ترس از آسانسور نمي‌شود. 

علائم ترس از آسانسور

افرادي كه ترس از آسانسور دارند از خود علائمي بروز مي‌دهند. با مشاهده علائمي كه در ادامه ذكر كرده ايم، به اين نتيجه خواهيد رسيد كه به فوبياي آسانسور مبتلا هستيد يا خير. كه در اين بخش مقاله جهت آشنايي شما نشانه هاي ترس از آسانسور را اشاره كرده ايم.

🔻 ترس

🔻 تپش قلب

🔻 تنگي نفس

🔻 نگراني شديد

🔻 تعريق

🔻 ضعف

🔻 حملات پانيك

🔻 ترجيح استفاده از پله به جاي آسانسور

🔻 تمايل به حضور در مكان هاي باز و بدون سقف

علل دچار شدن به ترس از آسانسور

ترس از آسانسور يك علت واحد ندارد بلكه علل و عوامل مختلفي مي توانند در بروز آن تاثيرگذار باشند. براي مثال افرادي كه در خانواده شان اين ترس وجود دارد از طريق يادگيري مشاهده اي ممكن است كه به طور ناخودآگاه اين ترس را فرابگيرند و آن ها نيز از آسانسور استفاده نكنند. 

هم چنين در بسياري از موارد ترس‌هاي اين چنيني از تجربيات ناخوشايند گذشته نشات مي‌گيرند. مثلا كساني كه در دوران كودكي سابقه گير كردن در آسانسور را داشته‌اند يا سقوط آسانسورها را در تلويزيون يا ساير رسانه‌ها مشاهده كرده‌اند بيش از ديگران امكان دارد كه دچار ترس از آسانسور شوند. علاوه بر اين‌ها اگر ترس از آسانسور را به عنوان فوبيا در نظر بگيريم بايد گفت كه عوامل زيستي و ژنتيكي نيز مي‌توانند در پيدايش آن سهم داشته باشند. در ادامه به دلايل بروز ترس از آسانسور اشاره كرده ايم.

🔴 عوامل ژنتيكي

يكي از دلايل بروز ترس از آسانسور، عوامل ژنتيكي است. اگر در ميان خويشاوندان درجه يك خود، فردي به اين اختلال مبتلا است، احتمال اينكه شما نيز به فوبي آسانسور مبتلا شويد زياد است. 

🟡 تجربيات ناگوار | ترس از آسانسور

تجربيات ناگوار از ديگر دلايل ترس از آسانسور است. بسياري از افرادي كه قبلا تجربه گير كردن در آسانسور را داشته اند، تا جاي ممكن از استفاده دوباره دوري مي‌كنند. حتي شايد با گذشت زمان تجربيات ناگوار فرد فراموش شود. 

🟣 ترس از ارتفاع

افرادي كه به ترس از ارتفاع مبتلا هستند، احتمال اينكه به ترس از آسانسور دچار باشند زياد است. همچنين حركت به سمت پايين براي اين افراد بسيار استرس زا است. 

🟠 انزوا طلبي | ترس از آسانسور

افراد مبتلا به آگروفوبيا يا انزوا طلبي، از قرار گيري در محيط شلوغ دوري مي‌كنند. مشكل اين افراد تنها ماندن در آسانسور نيست! مشكل زماني ايجاد مي‌شود كه در مكاني مانند آسانسور عده زيادي از افراد تجمع كنند. در اين شرايط اين افراد دچار اضطراب و استرس مي‌شوند. 

🟢 تنگناهراسي

يكي از عوامل بروز ترس از آسانسور، تنگناهراسي است. افراد مبتلا به كلاستروفوبيا يا تنگناهراسي هنگام ماندن در فضا تنگ، احساس اضطراب و هراس دارند. و به دليل اينكه فضاي آسانسور تنگ است؛ ممكن است باعث ناراحتي و استرس شود.

روش هاي درمان و غلبه بر ترس از آسانسور

پژوهش‌ها نشان مي دهد كه انواع فوبيا در اكثر موارد به روان درماني به خصوص با رويكردهاي شناختي و رفتاري پاسخ مثبت مي‌دهند. در نتيجه براي غلبه بر اين مشكل لازم است كه به يك روانشناس مراجعه نماييد. روانشناس با توجه به شخصيت شما روش درماني مناسب را انتخاب مي‌كند.

🔶 رويكرد شناختي رفتاري

در رويكرد شناختي رفتاري درمانگر بر اين باور است كه ريشه تمامي رفتارها و هيجانات ناخوشايند اعتقادات و باورهاي تحريف شده ايست كه نيازمند بررسي و اصلاح هستند. در نتيجه تلاش مي‌كنند تا افكار زيربنايي مرتبط با ترس از آسانسور را بررسي كرده، آن‌ها را به چالش بكشد و به كمك مراجع افكار سالم‌تري را جايگزين نمايد. همچنين در اين رويكرد تكنيك‌هاي رفتاري مختلفي آموزش داده مي‌شود كه درمانجو به واسطه آن‌ها مي‌تواند در موقعيت‌هاي استرس زا بر ترس شديد و غيرمنطقي خود غلبه نمايد. از جمله اين تكنيك‌ها مي‌توان به ريلكسيشن و فنون تنفسي اشاره كرد. 

🔶 مواجهه درماني براي ترس از آسانسور

در مواجهه درماني، درمانگر تلاش مي‌كند كه به كمك مراجع يك سلسله مراتب تدريجي براي مواجهه با موقعيت تنش زا وضع كند. اين مواجهه مي‌تواند به طور ذهني، در دنياي واقعي يا به كمك واقعيت مجازي انجام بگيرد. در طول فرايند مواجهه درمانگر به كمك فنون خود آرام سازي اين توانمندي را در مراجع ايجاد مي‌كند كه بتواند با احساسات ترس و اضطرابي كه در ترس از آسانسور احساس مي‌كند، كنار بيايد. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه اكثر فوبياها از طريق مواجهه درماني بهبود مي‌يابند و اين روش يكي از موثرترين رويكردها براي درمان اين اختلالات محسوب مي‌شود.

استفاده از دارو براي درمان ترس از آسانسور

در اكثر موارد ترس از آسانسور با روان درماني بهبود مي‌يابد و نيازي به درمان‌هاي دارويي ندارد. با اين حال برخي از مراجعين ممكن است كه در كنار ترس از آسانسور دچار مشكلات روانشناختي ديگري نيز باشند كه شرايط بهبودي را براي آن‌ها دشوار مي‌كند. همچنين برخي افراد ممكن است به دلايل مختلف از جمله ويژگي‌هاي خاص شخصيتي نتوانند از جلسات روان درماني بهره لازم را ببرند.

در اين شرايط روانشناس مراجع را به يك روان پزشك ارجاع مي‌دهد تا به كمك داروهاي ضد اضطرابي فرايند درمان ترس از آسانسور تسهيل شود. با اين حال در نظر داشته باشيد كه بسياري از داروهاي ضد اضطراب و آرام بخش قابليت اعتيادآوري دارند. در نتيجه هرگز نبايد به طور خودسر مورد استفاده قرار بگيرند.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله با ترس از آسانسور آشنا شده ايد، عوامل زيادي در بروز اين اختلال دخيل هستند. افرادي كه به ترس از ارتفاع، فضاي بسته و … فوبيا دارند، به فوبي آسانسور نيز مبتلا هستند. درمان اين اختلال به كمك روان درماني و دارو درماني قابل اجراست. بر اساس تشخيص روان درمانگر روش درماني مناسب انتخاب مي‌شود و طبق آن براي درمانجو درمان مناسب استفاده مي‌شود. به همين جهت براي جلوگيري از شدت علائم حتما از يك متخصص روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از آسانسور مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

نشانه هاي ترس از آسانسور چيست؟

تنگي نفس، ضربان قلب بالا، تعريق، ترس، ضعف، حملات پانيك و … از نشانه هاي فوبي آسانسور هستند.

عوامل بروز ترس از آسانسور چيست؟

عوامل ژنتيكي، تجربيات ناگوار، انزوا طلبي، ترس از ارتفاع و تنگناهراسي از ديگر عوامل بروز فوبياي آسانسور است.

روش هاي درمان ترس از آسانسور چيست؟

درمان شناختي رفتاري، مواجه درماني و دارو درماني از درمان هاي انواع فوبيا هستند.

آيا ترس شديد از آسانسور ريشه در تجربيات كودكي دارد؟

آيا ترس شديد از آسانسور ريشه در تجربيات كودكي دارد؟

منبع: ترس از آسانسور يا فوبي آسانسور

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/1  ] [ ۰۶ ] [ newmiind ] [ ]

ترس از آسانسور يكي از فوبياهاي رايجي است كه احتمال بروز آن در زنان و مردان بسيار زياد است. كساني كه از آسانسور مي‌ترسند در حقيقت دچار اختلال اضطرابي بوده و يا حداقل با يك فوبيا ديگر نيز دست و پنجه نرم مي‌كنند. مبتلان ترجيح مي‌دهند به جاي آسانسور از پله استفاده كنند و اگر سوار آسانسور شوند، احساس تنش و علائم اضطرابي گوناگون نظير تعريق، افزايش ضربان قلب يا لرزش بدن را تجربه مي‌كنند. 

منبع : ترس از آسانسور يا فوبي آسانسور

ترس از آسانسور

ترس از اسانسور مي‌تواند يك فوبياي اختصاصي باشد. فوبياي اختصاصي به هرگونه ترس شديد و غيرمنطقي از يك شيء يا شرايط خاص گفته مي‌شود كه با تهديد بيروني تناسبي ندارد. با اين حال در بسياري از موارد ترس از آسانسور علامتي است كه نشان دهنده شروع كلاستروفوبيا (ترس از مكان‌هاي بسته) يا آگورافوبيا (گذرهراسي) است. در ادامه به توضيح هريك از اين اختلالات پرداخته ايم.

ترس از آسانسور علامتي از كلاستروفوبيا (ترس از مكان‌هاي بسته)

ترس از اسانسور در بسياري از مواقع مي‌تواند نشان دهنده اختلال كلاستروفوبيا باشد. مبتلايان به اين اختلال از هرگونه فضاي بسته مي‌ترسند. از آنجايي كه آسانسور نيز يك فضاي بسته است، ترس از آن مي‌تواند به عنوان واكنش مرتبط به كلاستروفوبيا در نظر گرفته شود.

ترس از آسانسور علامتي از آگورافوبيا (گذر هراسي)

آگورافوبيا نوعي ترس شديد از گير افتادن در موقعيتي است كه فرار كردن از آن دشوار يا غيرممكن است. كساني كه مبتلا به اين اختلال هستند از موقعيت‌هاي مختلف اجتناب مي‌كنند كه آسانسور نيز مي‌تواند يكي از آن‌ها باشد. با اين حال دچار بودن به آگورافوبيا لزوما منجر به ترس از آسانسور نمي‌شود.

علل دچار شدن به ترس از آسانسور

ترس از آسانسور يك علت واحد ندارد بلكه علل و عوامل مختلفي مي توانند در بروز آن تاثيرگذار باشند. براي مثال افرادي كه در خانواده شان اين ترس وجود دارد از طريق يادگيري مشاهده اي ممكن است كه به طور ناخودآگاه اين ترس را فرابگيرند و آن ها نيز از آسانسور استفاده نكنند.

هم چنين در بسياري از موارد ترس‌هاي اين چنيني از تجربيات ناخوشايند گذشته نشات مي‌گيرند. مثلا كساني كه در دوران كودكي سابقه گير كردن در آسانسور را داشته‌اند يا سقوط آسانسورها را در تلويزيون يا ساير رسانه‌ها مشاهده كرده‌اند بيش از ديگران امكان دارد كه دچار ترس از آسانسور شوند. علاوه بر اين‌ها اگر ترس از آسانسور را به عنوان فوبيا در نظر بگيريم بايد گفت كه عوامل زيستي و ژنتيكي نيز مي‌توانند در پيدايش آن سهم داشته باشند.

روش هاي درمان و غلبه بر ترس از آسانسور

پژوهش‌ها نشان مي دهد كه انواع فوبيا در اكثر موارد به روان درماني به خصوص با رويكردهاي شناختي و رفتاري پاسخ مثبت مي‌دهند. در نتيجه براي غلبه بر اين مشكل لازم است كه به يك روانشناس مراجعه نماييد. روانشناس با توجه به شخصيت شما روش درماني مناسب را انتخاب مي‌كند.

رويكرد شناختي رفتاري

در رويكرد شناختي رفتاري درمانگر بر اين باور است كه ريشه تمامي رفتارها و هيجانات ناخوشايند اعتقادات و باورهاي تحريف شده ايست كه نيازمند بررسي و اصلاح هستند. در نتيجه تلاش مي‌كنند تا افكار زيربنايي مرتبط با ترس از آسانسور را بررسي كرده، آن‌ها را به چالش بكشد و به كمك مراجع افكار سالم‌تري را جايگزين نمايد. همچنين در اين رويكرد تكنيك‌هاي رفتاري مختلفي آموزش داده مي‌شود كه درمانجو به واسطه آن‌ها مي‌تواند در موقعيت‌هاي استرس زا بر ترس شديد و غيرمنطقي خود غلبه نمايد. از جمله اين تكنيك‌ها مي‌توان به ريلكسيشن و فنون تنفسي اشاره كرد.

مواجهه درماني

در مواجهه درماني، درمانگر تلاش مي‌كند كه به كمك مراجع يك سلسله مراتب تدريجي براي مواجهه با موقعيت تنش زا وضع كند. اين مواجهه مي‌تواند به طور ذهني، در دنياي واقعي يا به كمك واقعيت مجازي انجام بگيرد. در طول فرايند مواجهه درمانگر به كمك فنون خودآرام سازي اين توانمندي را در مراجع ايجاد مي‌كند كه بتواند با احساسات ترس و اضطرابي كه احساس مي‌كند، كنار بيايد. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه اكثر فوبياها از طريق مواجهه درماني بهبود مي‌يابند و اين روش يكي از موثرترين رويكردها براي درمان اين اختلالات محسوب مي‌شود.

استفاده از دارو براي درمان ترس از آسانسور

در اكثر موارد ترس از آسانسور با روان درماني بهبود مي‌يابد و نيازي به درمان‌هاي دارويي ندارد. با اين حال برخي از مراجعين ممكن است كه در كنار ترس از آسانسور دچار مشكلات روانشناختي ديگري نيز باشند كه شرايط بهبودي را براي آن‌ها دشوار مي‌كند. همچنين برخي افراد ممكن است به دلايل مختلف از جمله ويژگي‌هاي خاص شخصيتي نتوانند از جلسات روان درماني بهره لازم را ببرند.

در اين شرايط روانشناس مراجع را به يك روان پزشك ارجاع مي‌دهد تا به كمك داروهاي ضد اضطرابي فرايند درمان تسهيل شود. با اين حال در نظر داشته باشيد كه بسياري از داروهاي ضد اضطراب و آرام بخش قابليت اعتيادآوري دارند. در نتيجه هرگز نبايد به طور خودسر مورد استفاده قرار بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا ترس شديد از آسانسور ريشه در تجربيات كودكي دارد؟

در بسياري از موارد فوبياها از تجربيات ناخوشايند كودكي نشات مي‌گيرند. با اين حال اين مشكل مي‌تواند از علل و عوامل ديگري نيز ناشي شود كه از جمله آن‌ها مي‌توان به يادگيري مشاهده‌اي  و عوامل زيستي اشاره كرد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

 

 

 

منبع : ترس از آسانسور يا فوبي آسانسور

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/20  ] [ ۱۸ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 3
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب